Firebrød
1 timer

Firebrød

Opskriften på firebrød giver nemt og lækkert brød. Brødet er bagt med ylette og smager himmelsk smurt med smør,
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Firebrød

Opskriften på firebrød giver nemt og lækkert brød. Brødet er bagt med ylette og smager himmelsk smurt med smør,

20 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 100 g blødt smør
  • 60 g sukker (ca. ¾ dl)
  • 1 æg
  • 2 dl Arla A38® Ylette
  • 325 g hvedemel (ca. 5½ dl)
  • 3 tsk bagepulver

Pensling

  • 1 æg

Hertil

  • 100 g smør

Fremgangsmåde:

Rør smør og sukker godt og rør ægget i. Bland derefter ylette, mel og bagepulver i. Del dejen i 5 stykker, der rulles flade til en diameter på ca. 15 cm. Skær et kryds i hver, halvt igennem dejen. Pensl med sammenpisket æg og bag brødene midt i ovnen, til de er gyldne.

Ved serveringen

Bræk brødene fra hinanden "i krydset" og smør dem på undersiden med smør.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 49 %
Print