Firkantede boller

Firkantede boller er fedtfattige, nemme at lave og smager dejligt. Prøv dem.
Fryseegnet
Bedømmelse (17 vurderinger)

Min bedømmelse:

Firkantede boller

Firkantede boller er fedtfattige, nemme at lave og smager dejligt. Prøv dem.

24 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 50 g smør
  • 4 dl mælk
  • 1½ dl kærnemælk
  • 25 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 1½ tsk groft salt
  • 800 g hvedemel

Pensling

  • sammenpisket æg

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kærnemælken. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.

Beklæd en bradepande (ca. 6 x 22 x 30 cm) med bagepapir. Form dejen til 24 boller og læg dem i bradepanden. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl med æg og bag de firkantede boller midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 15120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,3 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 72 %
  • Fedt: 16 %
Print