Fish and chips med rodfrugter og hytteostremoulade

En moderne og sundere udgave af den velkendte fish and chips. Her med rodfrugter og hytteost remoulade.
Bedømmelse (15 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fish and chips med rodfrugter og hytteostremoulade

En moderne og sundere udgave af den velkendte fish and chips. Her med rodfrugter og hytteost remoulade.

Antal portioner

Rodfrugtfritter

  • 5 vaskede bagekartofler i stave (ca. 1 kg)
  • 7 skrællede gulerødder i stave (ca. 300 g)
  • 3 skrællede persillerødder i stave (ca. 300 g)
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Hytteost remo

Sprød fisk

  • 500 g fisk uden skind, fx torsk, rødspætte eller laks
  • 1 sammenpisket æg
  • ½ dl finthakket bredbladet persille
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 75 g grahamsmel (ca. 1¼ dl)
  • 25 g smør

Pynt

  • bredbladet persille
  • citroner

Fremgangsmåde:

Rodfrugtfritter

Kom kartofler, gulerødder og selleri i ovnens bradepande beklædt med bagepapir. Fordel fedtstoffet over rodfrugterne og drys med salt og peber. Bag rodfrugtfritterne midt i ovnen.

Hytteost "remo"

Bland hytteost, piccalilly og peber godt sammen.

Sprød fisk

Skær fisken i mindre stykker (ca. 3 x 6 cm). Pisk æg, persille, salt og peber godt sammen og vend fiskestykkerne heri Vend dem herefter i mel. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg fiskestykkerne ved jævn varme i ca. 3 min på hver side - til de er sprøde.

Server fisken sammen med rodfrugtfritter, hytteost "remo" og citron. Pynt med persille.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 225° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 44,1 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 29 %
Print