Fish and chips

En god engelsk klassisker, nu med et twist. Denne version er både med grøntsager og en lækker dressing.
Bedømmelse (21 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fish and chips

En god engelsk klassisker, nu med et twist. Denne version er både med grøntsager og en lækker dressing.

Antal portioner
  • 500 g kartofler i både
  • ½ liter vand
  • 10 g smør
  • 3 gulerødder i tykke stave
  • 3 små zittauerløg i kvarte
  • 1½ tsk groft salt

Estragondressing

Dej

  • 1 dl hvedemel
  • ¼ tsk groft salt
  • ½ dl mælk
  • 1 æg
  • 10 g smør - smeltet
  • 200 g torskefilet eller lyssejfilet uden skind
  • ½ liter rapsolie

Fremgangsmåde:

Kom kartoflerne i en gryde med kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i 3 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Tilsæt smør, gulerødder, løg og halvdelen af saltet og vend godt rundt. Fordel grøntsagerne i en lille bradepande og bag dem midt i ovnen.

Estragondressing

Rør alle ingredienserne sammen i en skål og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Dej

Bland mel og salt i en skål. Pisk mælk i og derefter æg og smeltet smør.

Rens fisken for eventuelle ben, skyl og tør den. Skær torskefileterne i stykker på 6 x 6 cm. Varm olien op i en stor, dyb gryde ved jævn varme. Kom en bid franskbrød i olien. Bliver brødet gyldent, har olien den rigtige temperatur. Vend halvdelen af fisken i dejen og kom den derefter i olien. Steg stykkerne i 2 min. - vend dem et par gange.

Drys grøntsager og fisk med resten af saltet. Server de nystegte fisk sammen med grøntsager og dressing. Steg resten af fisken, gerne lige før I spiser den, så får I sprøde fisk.

Hav et låg liggende klar som du kan lægge på gryden, hvis der skulle gå ild i olien. Du må aldrig komme vand på den varme olie.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,4 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 41 %
Print