Fiskefileter med krydderurtesauce

Fiskefileter med krydderurtesauce er en lækker opskrift på en velsmagende fiskreret. Sammespillet mellem rødspættefilet og den krydrede urtesauce smager himmelsk.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fiskefileter med krydderurtesauce

Fiskefileter med krydderurtesauce er en lækker opskrift på en velsmagende fiskreret. Sammespillet mellem rødspættefilet og den krydrede urtesauce smager himmelsk.

Antal portioner
  • ½ kg rødspættefileter eller rødtungefileter
  • 4 spsk hakkede zittauerløg
  • 25 g smør
  • 3 dl tør hvidvin
  • 1 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • ½ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 3 spsk hakket frisk dild
  • 3 spsk hakket frisk kruspersille
  • 2 spsk klippet frisk purløg
  • 2 spsk klippet frisk karse
  • evt. groft salt
  • evt. friskpresset citronsaft

Tilbehør

  • 300 g flutes

Fremgangsmåde:

Fold fiskefileterne sammen på langs med skindsiden indad. Damp løgene klare i smør. Læg fiskefileterne ovenpå løgene. Hæld hvidvin og vand ved. Drys salt over og lad fileterne dampe under låg ca. 5 min. Tag fileterne op og hold dem varme i serveringsfadet. Kog fiskesuppen ind ved stærk varme uden låg til der er ca. 1 dl tilbage. Tilsæt piskefløde og lad saucen koge ind til den er jævn. Tilsæt krydderurter og smag til med salt og evt. citronsaft. Hæld saucen over fiskefileterne.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,9 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 61 %
Print