Fiskefileter og grøntsager

Fiskefileter og grøntsager

1 time
Med opskriften på, fiskefileter og grøntsager, er du garanteret en velsmagende hovedret. Fiskefileterne har en dejlig smag citronsaft og suppleres godt af de lækre stegte grøntsager.
https://www.arla.dk/opskrifter/fiskefileter-og-gronsager/

Sådan gør du

  • Halver fileterne på langs.
  • Pisk citronsaft, vand, salt og peber sammen, og hæld det over fileterne. Lad dem stå i ca. 20 min.
  • Rul fileterne sammen omkring en kvist citronmelisse fra den spidse ende og med skindsiden indad.
Grøntsager
  • Smelt smørret i en stor pande. Svits heri porrer, agurk og gulerødder i ca. 1 min.
  • Tilsæt citronmelisse.
  • Stil fiskerullerne ned mellem grøntsagerne.
  • Drys med salt og peber, og hæld fløden ved. Damp retten under låg og ved svag varme i ca. 10 min.
Energiindhold for hele retten:

7434 kJ / 1777 kcal

Næringsindhold pr. 100g

477 kJ / 114 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 28,3 % 7,9 g
Kulhydrat: 34,9 % 9,8 g
Fedt: 36,8 % 4,7 g

Ingredienser

500 g Fiskefileter, fx rødspætte eller rødtunge
1½ tsk Friskpresset citronsaft
1½ spsk Vand
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
12 Små stilke citronmelisse
Grøntsager
25 g Smør
2 Porrer i tynde ringe
½ Agurk i stave
2 Gulerødder i tændstiktynde stave
2 spsk Hakkede citronmelisseblade
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 dl Piskefløde
Tilbehør
240 g Groft brød