Fiskefrikadeller med grov kornsalat og citronsauce
60+ min

Fiskefrikadeller med grov kornsalat og citronsauce

Lækre fiskedeller med gulerødder, kapers og estragon, med en rustik kornsalat fyldt med sprøde rodfrugter og søde tranebær, som spiller godt op imod den syrlige citronsauce.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fiskefrikadeller med grov kornsalat og citronsauce

Lækre fiskedeller med gulerødder, kapers og estragon, med en rustik kornsalat fyldt med sprøde rodfrugter og søde tranebær, som spiller godt op imod den syrlige citronsauce.

Antal portioner

Fiskefrikadeller

  • 250 g finthakket torskefilet uden skind
  • 250 g finthakket laksefilet uden skind
  • 1 tsk groft salt
  • 1 stor fintrevet gulerod (ca. 100 g)
  • 1 finthakket rødløg (ca. 100 g)
  • 1 æg
  • 3 spsk finthakket estragon
  • 3 spsk hvedemel
  • 2 spsk finthakkede kapers
  • ½ dl mælk
  • 20 g smør

Kornsalat

  • 3 dl hønsebouillon
  • 100 g perlebyg (ca. 1¼ dl)
  • 4 store gulerødder i grove tern (ca. 400 g)
  • 3 persillerødder i grove tern (ca. 300 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 75 g tørrede tranebær

Fremgangsmåde:

Fiskefrikadeller

Rør torsk og laks med salt. Kom gulerod, løg, æg, estragon, mel og kapers i. Tilsæt mælken lidt efter lidt. Lad farsen hvile tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Lad smørret blive gyldent i en pande. Form med en ske 12 små frikadeller og steg dem ved jævn til kraftig varme i ca. 10 min. - vend af og til.

Kornsalat

Bring imens hønsebouillonen i kog i en tykbundet gryde, og tilsæt perlebyg. Kog kernerne ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tilsæt gulerødder og persillerødder og kog i yderligere ca. 10 min. stadig under låg. Vend det sammen med tranebær, salt og peber i gryden og smag til.

Kom samtidig citronsaucen i en lille tykbundet gryde. Bring saucen i kog under omrøring. Vend feldsalat i kornblandingen og anret kornsalaten i et fad. Server straks sammen med fiskefrikadeller og citronsauce.

Tip

Du kan evt. få en blanding af hakket torsk og laks hos din fiskehandler.

Tips

Fiskefrikadellerne er fryseegnede. Lun dem inden servering.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,2 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 34 %
Print