Fiskesuppe med fløde

Opskriften på fiskesuppe med fløde giver en ret med masser af smag og kraft. Glæd dig til nyde smagen af rødspættefileterne.
Fryseegnet
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fiskesuppe med fløde

Opskriften på fiskesuppe med fløde giver en ret med masser af smag og kraft. Glæd dig til nyde smagen af rødspættefileterne.

Antal portioner

Fond

  • 1 kg fiskeben eller torskehoveder
  • 1½ liter vand
  • 2 kviste frisk timian
  • 1 bundt kruspersille
  • 8 hvide peberkorn
  • ½ tsk groft salt

Suppe

Pynt:

  • dildkviste

Tilbehør:

  • 360 g flutes

Fremgangsmåde:

Fond

Kog fiskeben, vand, timian, persille, peberkorn og salt i en gryde i ca. ½ time. Si fiskesuppen.

Suppe

Halver fileterne på langs og rul dem sammen fra den spidse ende og med skindsiden indad. Fæstn fileterne med kødnåle. Stil dem tæt sammen i en lille gryde. Hæld 2 dl af fiskesuppen ved, og damp fileterne under tætsluttende låg ved svag varme 6-8 min. Fjern kødnålene og hold fileterne varme i suppen. Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt melet og bag det godt sammen. Kom derefter fiskesuppen i lidt efter lidt. Kog suppen godt igennem. Tilsæt hvidvin og piskefløde og lad suppen koge op. Tilsæt dild og smag suppen til med citronsaft, salt og peber. Læg ved serveringen en fiskerulle i hver tallerken og hæld den varme suppe over. Pynt med dild.

Tips

cremefraiche kan serveres til. Skal fiskesuppen tilberedes i god tid, kan både fiskefond og de rå rensede og rullede fiskefileter fryses.

Tips

Fiskesuppen kan fryses inden opbagning.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 18080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,6 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 14 %
  • Fedt: 55 %
  • Alkohol: 5 %
Print

Vin match

Pinot blanc Alsace, Frankrig

Hvidvin på pinot blanc-druen fx fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til hvid fisk