Fiskesuppe med jomfruhummerhaler

Fiskesuppe med jomfruhummerhaler er den perfekte forret til festen. Smagen jomfruhummerhaler, rødtungefilet og grøntsager er himmelsk.
Fryseegnet
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fiskesuppe med jomfruhummerhaler

Fiskesuppe med jomfruhummerhaler er den perfekte forret til festen. Smagen jomfruhummerhaler, rødtungefilet og grøntsager er himmelsk.

Antal portioner
  • 500 g jomfruhummerhaler (50-60 stk.)
  • 6 rødtungefileter uden skind
  • 4 forårsløg
  • 2 fennikler
  • 2 liter fiskebouillon
  • 3 gulerødder i grove stykker
  • 2 zittauerløg i grove stykker
  • ½ tsk groft salt

Pernodflødeskum

  • 1 dl vand
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • 5 sorte peberkorn

Tilbehør 24 kuvertbrød - se link

Indkluderet i opskriften

Fremgangsmåde:

Pil jomfruhummerhalerne - gem skallerne. Rens og tør fisken. Skær den i mindre, mundrette stykker.

Skær bund og top af forårsløgene. Gem toppene og skær de rensede forårsløg i tynde strimler. Fjern de yderste grove blade og stokken fra fenniklerne. Gem blade og stok. Skær de rensede fennikler i korte, tynde strimler. Kom hummerhaleskaller, blade og stok fra fennikler, forårsløgtop, bouillon og de øvrige ingredienser i en stor gryde. Kog bouillonen ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Fjern grøntsager og skaller med en hulske. Sæt et kaffefilter i en sigte over en skål og si suppen gennem filteret (udskift evt. filteret 2-3 gange). Kog suppen ind til der er ca. 1½ liter. Smag til.

Pernodflødeskum

Kom fløde, pernod og citronsaft i en skål. Pisk det til et let skum og vend den hakkede dild i. Stil flødeskummet tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Smag til.

Bring imens vand tilsat citronsaft, salt og peberkorn i kog i en gryde. Damp jomfruhummerhaler og fisk ved svag varme og under låg i ca. 3 min.

Ved serveringen

Fordel fennikelstrimler, rødtungefilet, jomfruhummerhaler og forårsløg i varme portionsskåle. Hæld den varme suppe over. Server pernodflødeskummet til.

Tip

Fennikel og pernod kan erstattes af porre og cognac.

Drikkevarer

Kølig fino sherry eller en tør, hvid mousserende vin, fx cava.

Tips

Pillede jomfruhummerhaler og den indkogte suppe kan fryses.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,5 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 40 %
  • Alkohol: 2 %
Print

Vin match

Rolle, semillon, sauvignon blanc Provence, Frankrig

Hvidvin fra Sydfrankrig, fx en Côtes-de-Provende. Ellers en god sauvignon blanc-baseret vin fra fx Bordeaux Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til hvid fisk