Fiskesuppe med korianderflødeskum

Lav selv en skøn hjemmelavet fiskefond og brug den til en fiskesuppe, der har hentet inspiration fra det asiatiske køkken.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fiskesuppe med korianderflødeskum

Lav selv en skøn hjemmelavet fiskefond og brug den til en fiskesuppe, der har hentet inspiration fra det asiatiske køkken.

Antal portioner

Fiskefond

  • 2 spsk rapsolie
  • 1 porre i grove stykker (ca. 150 g)
  • 1 gulerod i grove stykker (ca. 75 g)
  • ½ kg rensede fiskeben og -hoveder (fra magre fisk)
  • 1 tomat i grove stykker (ca. 100 g)
  • 5 stilke frisk timian
  • 5 stilke bredbladet persille
  • 1 lille pillet hvidløgsfed
  • 1 laurbærblad
  • 10 sorte peberkorn
  • 10 korianderfrø
  • 1½ liter vand

Korianderflødeskum

Fiskesuppe

  • 4 tynde skiver frisk ingefær
  • 1 rød chilipeber i halve, tynde ringe
  • 1 tsk friskpresset limesaft
  • 2 tsk groft salt
  • 400 g søtungefileter eller anden fast hvid fisk i mundrette stykker
  • 200 g optøede edamamebønner (sojabønne)
  • ½ agurk i korte, tynde stave (ca. 150 g)
  • 5 forårsløg i tynde ringe (ca. 75 g)
  • 75 g radiser i tynde skiver
  • 50 g slikærter i skrå skiver
  • 25 g strimlede blade af hjertesalat

Tilbehør

  • 240 g jasminris - koges
  • limefrugter i både

Fremgangsmåde:

Fiskefond

Lad olien blive godt varm i en stor gryde. Svits porre og gulerod i ca. 1 min. Tilsæt fiskeben, -hoveder og resten af ingredienserne. Bring blandingen i kog og kog ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Si suppen gennem en sigte - evt. med et klæde. Kog ind ved jævn varme, til der er ca. 1 liter fiskesuppe.

Korianderflødeskum

Pisk fløden til et meget let skum. Vend korianderblade og salt i. Stil korianderflødeskummet tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Fiskesuppe

Bring fiskefond, ingefær, chili, limesaft og salt i kog i en gryde. Tilsæt fiskestykkerne og kog dem i ca. 1 min. Kom grøntsagerne, bortset fra salatblade, i fonden og bring den atter i kog. Smag fiskesuppen til. Kom den strimlede salat i små suppeskåle og hæld fiskesuppe over. Server korianderflødeskum, ris, limefrugt og resten af suppen ved siden af.

Tips

Fede fisk, som fx laks, sild og makrel egner sig ikke til fiskefond - de er for kraftige i smagen. Jo "finere" fisk du vælger, jo finere smag bliver der også på fonden. Særligt velegnede er fx søtunge, pighvar og rødtunge.

Du kan koge fiskefonden ind, til du har ca. ½ liter - nu har du et koncentrat. Tilsæt 1 tsk groft salt, 3-5 dl fløde, grøntsager, fisk eller skaldyr og du har en cremet fiskesuppe. Smag til med ekstra salt, afhængig af hvor meget fløde du har tilsat.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,1 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 39 %
Print