Fiskesuppe med kørvel

Med denne opskrift på fiskesuppe med kørvel kan du servere en lækker suppe til forret. Suppen har masser af smag og kraft fra lyssejfilet og kørvel.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fiskesuppe med kørvel

Med denne opskrift på fiskesuppe med kørvel kan du servere en lækker suppe til forret. Suppen har masser af smag og kraft fra lyssejfilet og kørvel.

Antal portioner
  • 1½ liter vand
  • 3 spsk hvedemel
  • 100 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 3 fiskebouillon-terninger
  • 5 gulerødder i tynde skrå skiver
  • 1 zittauerløg i halve tynde skiver
  • 50 g frosset kørvel
  • 1 tsk hakkede friske citronmelisseblade
  • ¼ tsk ostindisk karry
  • 500 g lyssejfileter i 1 cm brede strimler
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 100 g grove flutes

Fremgangsmåde:

Rør 2 dl vand og mel sammen i en gryde. Rør kvarken ud i melblandingen. Tilsæt resten af vandet og smuldr bouillonterningerne heri. Bring blandingen i kog. Tilsæt gulerødder, løg, kørvel, citronmelisse og karry. Bring atter suppen i kog og kog den ved jævn varme i ca. 3 min. Kom fiskestykker og salt i og lad suppen koge ved meget svag varme i ca. 1½ min. Smag suppen til.

Tip

I stedet for lyssej kan anvendes fileter af koteletfisk, torsk eller rødspætte.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 4790 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,4 g
  • Protein: 50 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 8 %
Print