Flanksteak med avocadosalat

Rødvinsmarineret flanksteak med ovnstegte kartofler, rødvinsauce og god salat.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Flanksteak med avocadosalat

Rødvinsmarineret flanksteak med ovnstegte kartofler, rødvinsauce og god salat.

Antal portioner

Marinade

  • 1 dl tør rødvin fx Côtes du Rhône
  • 3 spsk honning
  • 1 laurbærblad
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • 1 flanksteak

Avocadosalat

  • 4 spsk hvidvinseddike
  • 2½ tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 modne avocadoer
  • 125 g hvidkål i tynde strimler
  • 1 finthakket rødløg
  • 10 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ liter Karolines Køkken® Rødvinssauce
  • ¼ tsk groft salt

Tilbehør

  • 1 kg ovnstegte kartoffelbåde

Fremgangsmåde:

Marinade

Bland rødvin, honning og krydderier i en plastikpose, egnet til madlavning.

Kom flanksteaken i posen og luk den. Vend godt rundt, så marinaden fordeler sig på kødet. Lad flanksteaken marinere i køleskabet i ca. ½ time. Vend posen undervejs.

Avocadosalat

Rør eddike, sukker, salt og peber sammen. Flæk avocadoerne, fjern sten og skind. Skær avocadoerne i tynde skiver. Bland hvidkålen med 2 spsk af dressingen og vend avocadoskiverne i resten. Læg skiftevis hvidkål, rødløg og avocado i en skål. Slut med avocado, lidt rødløg og resten af dressingen.

Tag flanksteaken op (gem marinaden) og dup den tør. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun steaken ca. 1 min. på hver side, og steg den derefter ved svag varme ca. 10 min. - vend kødet af og til. Tag steaken op, drys med salt og peber og lad den hvile tildækket i ca. 15 min.

Hæld resten af marinaden i panden (fjern laurbærbladet) og kog til der er ca. 1 dl tilbage. Tilsæt rødvinssauce og salt. Bring saucen i kog og smag til.

Ved serveringen

Skær flanksteaken i tynde, skrå skiver og server kartofler, rødvinssauce og avocadosalat til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14020 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,3 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 38 %
Print