Flødebagte kartofler - og broccoli
1 timer

Flødebagte kartofler - og broccoli

Fedtfattigt alternativt til flødekartofler - stadig den samme gode smag.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Flødebagte kartofler - og broccoli

Fedtfattigt alternativt til flødekartofler - stadig den samme gode smag.

Antal portioner

Broccoli

  • 500 g broccoli i små buketter og stokken i tynde skiver
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Hertil

  • 500 g stegt kød fx roastbeef

Fremgangsmåde:

Bring fløde, løg, hvidløg, timian, salt og peber i kog i en stor, tykbundet gryde. Tilsæt kartoflerne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 7 min. - rør af og til. Hæld flødekartoflerne i et ovnfast fad (ca. 7 x 21 x 26 cm) og bag dem midt i ovnen. Tag kartoflerne ud efter ca. 20 min. og drys dem med ost. Bag kartoflerne færdige de sidste 10 min.

Broccoli

Kom imens broccolien i en gryde med kogende vand og kog den i ca. 3 min. Hæld broccolien til afdrypning i et dørslag og brus den over med koldt vand. Lad broccolien køle af og drys med salt og peber.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,9 g
  • Protein: 34 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 24 %
Print