Flødedessert med citron og nellike

Festlig dessert med fin og enkel smag: To slags fløderand i portionsstørrelser serveret med marineret mangofrugt.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Flødedessert med citron og nellike

Festlig dessert med fin og enkel smag: To slags fløderand i portionsstørrelser serveret med marineret mangofrugt.

Antal portioner

Flødedessert med citron

Flødedessert med nellike

Marineret mangofrugt

  • 1½ dl vand
  • 4 spsk sukker
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • ½ skrællet moden mangofrugt i små stykker

Pynt

  • friske citronmelisseblade

Fremgangsmåde:

Flødedessert med citron

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Kom sukker, fløde og citronskal i en lille, tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring. Tag gryden af varmen. Træk husblassen op af vandet og kom den i den varme flødeblanding. Rør til husblassen er opløst og fordel flødeblandingen i 6 engangskopper eller små forme - ca. 3 spsk i hver.

Flødedessert med nellike

Tilbered flødedessert med nellike som beskrevet ovenfor. Stil alle 12 kopper tildækket med plastfolie i køleskabet i mindst 4 timer.

Marineret mangofrugt

Kom vand, sukker og citronsaft i en lille gryde. Kog blandingen ved svag varme og uden låg i ca. 10 min. Tag gryden af varmen og læg mangostykkerne i sukkerlagen. Lad frugten marinere på køkkenbordet i mindst ½ time.

Ved serveringen

Løsn flødedesserterne i kanten med en kniv. Dyp hver kop et kort øjeblik i meget varmt vand. Vend forsigtigt de små desserter ud på tallerkener - en af hver slags på hver tallerken. Fordel mangofrugten og lidt af lagen på tallerkenerne.

Genvej

Flødedesserter og frugt kan tilberedes dagen før.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,4 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 77 %
Print

Vin match

Furmint, harslevelü, muscat Tokaji, Ungarn

En sød, hvid dessertvin, fx en Tokaji Aszü fra Ungarn (3-4 puttonyos) Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til citron