Flødekartofler med tomater

Klassisk dansk ret med tomat, løg og hvidløg.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Flødekartofler med tomater

Klassisk dansk ret med tomat, løg og hvidløg.

Antal portioner
  • 1 kg skrællede melede kartofler i skiver
  • 250 g små blommetomater
  • 2 grofthakkede zittauerløg
  • 3 små knuste hvidløgsfed
  • 1½ spsk knuste madagaskarpeberkorn
  • 2 tsk groft salt
  • ¼ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1 dl vand

Fremgangsmåde:

Kom kartofler, tomater, løg, hvidløg, madagascarpeber og salt i et ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 30 cm). Vend godt rundt i blandingen og hæld fløde og vand over. Bag flødekartoflerne midt i ovnen - til de er gyldne.

Bagetid

Ca. 1 time og 15 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,9 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 47 %
Print