Flødekræmmerhuse

Sprøde kakaokræmmerhuse med flødeskum og knuste brændte mandler.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Flødekræmmerhuse

Sprøde kakaokræmmerhuse med flødeskum og knuste brændte mandler.

16 stk. pr. portion

Antal portioner

Kræmmerhuse

  • 75 g blødt smør
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 1 æg
  • 75 g hvedemel (ca. 1¼ dl)
  • 1 spsk kakaopulver

Fyld

Fremgangsmåde:

Kræmmerhuse

Rør smør og sukker sammen. Tilsæt ægget og pisk godt. Vend forsigtig mel og kakao i. Smør 1 spsk dej tyndt ud i en rund kage på en plade med bagepapir. Lav 4 ad gangen (ca. 12 cm i diameter). Bag kagerne midt i ovnen. Tag dem ud én ad gangen. Form dem til kræmmerhuse - stil dem med spidsen ned i små snapseglas eller flaskehalse, indtil de er afkølede. Bag resten af kagerne.

Ved serveringen

Fyld kræmmerhusene med flødeskum og pynt med de knuste brændte mandler. Stil dem i glas eller i en skål fyldt med sukker så de ikke vælter. Server straks.

Tip

Kræmmerhusene kan holde sig sprøde i en kagedåse i ca. 5 dage.

Bagetid

Ca. 4-5 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,1 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 74 %
Print