Flødeostekage med ananas

Velegnet når du skal have gæster - kan laves dagen før og opbevares på køl, så du sparer tid i køkkenet, når gæsterne kommer.
Antal portioner
60+ min
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Flødeostekage med ananas

Velegnet når du skal have gæster - kan laves dagen før og opbevares på køl, så du sparer tid i køkkenet, når gæsterne kommer.

Antal portioner

12 stykker pr. kage

Kanelbund

  • 100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
  • 1½ spsk flormelis
  • ¼ tsk stødt kanel
  • 50 g koldt smør i mindre stykker
  • 2 tsk vand
  • 50 g revet mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Ananasfromage

  • 4 blade husblas
  • ¼ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 125 g Buko® Ananas
  • 5 spsk sukker
  • ¼ liter Kløver® tykmælk
  • 1 dåse ananasringe
  • ½ dl hvid rom

Pynt

  • chokoladespåner
  • stødt kanel

Fremgangsmåde:

Kanelbund

Spænd et stykke bagepapir fast over bunden i en springform (ca. 22 cm i diameter). Bland mel, flormelis og kanel. Smuldr smørret i melet. Tilsæt vand og saml hurtigt dejen. Tryk den ud i bunden af formen. Stil kanelbunden tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Bag bunden midt i ovnen. Tag den varme bund ud af ovnen, drys med chokolade og glat chokoladen ud på hele bunden. Lad kanelbunden køle af - i formen.

Ananasfromage

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk fløden til et let skum. Rør flødeosten blød med sukker og tilsæt tykmælk. Træk husblassen op af vandet med det vand der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med ca. 1 dl af fromageblandingen og rør det i resten. Tør ananasringene og skær dem i mindre stykker. Vend ananas og rom i fromageblandingen og derefter flødeskum. Stil blandingen i køleskabet i ca. 1 time eller til man kan trække striber i overfladen. Fordel fromagen over kanelbunden og stil flødeostekagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.

Ved serveringen

Læg spånerne midt på flødeostekagen og drys med stødt kanel.

Tips

Flødeostekagen kan tilberedes dagen før - uden pynt. Chokoladespåner - læg en blok chokolade på køkkenbordet og skrab, med en skarp kniv, spåner af chokolade.

Bagetid

Ca. 18 min. ved 200°.

Kilde:
Næringsindhold
  • Energiindhold for hele retten: 13540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,1 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 56 %
  • Alkohol: 4 %
Print

Vin match

Viozinho, Rabigato, Arinta Douro, Portugal

Sød, hvid vin uden for meget syre, fx en hvid portvin Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade