Flødestuvet grønkål

Server den flødestuvede grønkål til fx stegt medisterpølse eller røget skinke.
Bedømmelse (53 vurderinger)

Min bedømmelse:

Flødestuvet grønkål

Server den flødestuvede grønkål til fx stegt medisterpølse eller røget skinke.

Antal portioner

Blanchering af grønkål

  • 1¼ kg friske grønkålsblade
  • 4 liter vand

Fremgangsmåde:

Blanchering af grønkål

Skær midterribberne af kålbladene og skyl bladene grundigt. Kom kålen i en stor gryde med kogende vand. Bring atter vandet i kog - uden låg. Hæld kålen i et dørslag og brus den over med koldt vand. Lad kålen dryppe af og hak den med en kniv - ikke for fint.

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kålen i ca. 5 min. Tilsæt fløde, muskatnød, salt og peber. Lad kålen koge ved kraftig varme og under omrøring i 3-5 min. Smag til.

Tip

I stedet for frisk grønkål der blancheres, kan man bruge 600 g frossen, hakket grønkål.

Variation - flødestuvet hvidkål

Svits 600 g fintsnittet hvidkål i stedet for grønkål. Udelad muskatnød og tilsæt i stedet 1 stykke hel kanel.

Variation - flødestuvet rosenkål

Svits 600 g friske rosenkål i kvarte i stedet for grønkål.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,2 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 72 %
Print