Focacciabrød

Foccacia er velegnet til en buffet eller som tilbehør til varm mad. Toppingen kan varieres i det uendelige.
Fryseegnet
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Focacciabrød

Foccacia er velegnet til en buffet eller som tilbehør til varm mad. Toppingen kan varieres i det uendelige.

4 personer pr. brød

Antal portioner
  • 10 g gær
  • 3 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk olivenolie
  • 1½ spsk grofthakket friske rosmarinblade
  • 400 g hvedemel - type 00 (ca. 6½ dl)

Pynt

  • olivenolie
  • groft salt
  • friske rosmarinblade

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt og sukker og rør til det er opløst. Tilsæt olivenolie, rosmarin og mel (hold lidt mel tilbage). Ælt dejen til den har en jævn men våd konsistens. Tilsæt evt. lidt mere mel hvis den er for våd. Kom bagepapir i en dyb bradepande ( 5 x 22 x 30 cm) og bred dejen ud heri - kom evt. lidt olie på hænderne. Dejen skal ikke være tykkere end 1 cm. Stil dejen tildækket og køligt i mindst 3 timer.

Hæld lidt olie over dejen og prik huller med fingrene så olien fordeles. Drys med salt og rosmarin og bag brødet midt i ovnen.

Tips

Dryp evt. yderligere olie på brødet mens det er rygende varmt - det giver et dejligt rustikt brød.

I stedet for rosmarin kan du bruge oliven, timian eller parmesan.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,9 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 64 %
  • Fedt: 28 %
Print