Fødselsdags-orangekringle
60+ min

Fødselsdags-orangekringle

Denne fødselsdags-orangekringle er det perfekte alternativ til en lagkage. Opskriften er lige til og smager himmelsk!
Bedømmelse (17 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fødselsdags-orangekringle

Denne fødselsdags-orangekringle er det perfekte alternativ til en lagkage. Opskriften er lige til og smager himmelsk!

12 stykker pr. kringle

Antal portioner

Dej

  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 spsk rørsukker
  • ¾ tsk groft salt
  • 300 g hvedemel (ca. 5 dl)
  • 100 g blødt smør

Fyld

  • 100 g blødt smør
  • 100 g rørsukker (ca. 1¼ dl)
  • 75 g groftrevet ren, rå marcipan
  • 2 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • ½ spsk rørsukker

Pynt

  • Confetti, flag, fødselsdagslys, blomster etc.

Fremgangsmåde:

Dej

Pisk ægget sammen, og tag ca. ½ spsk fra til pensling. Lun mælken til den er lillefingervarm. Kom mælken i en skål og opløs gæren i mælken. Tilsæt resten af det sammenpiskede æg, sukker og salt. Rør halvdelen af melet i. Slå det bløde smør i dejen og derefter resten af melet (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen, og lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. ½ time.

Fyld

Rør smørret med rørsukker, marcipan og appelsinskal.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til et langt bånd (ca. 18 x 75 cm). Fordel fyldet jævnt på dejen og rul den sammen til en lang roulade. Læg rouladen på en plade med bagepapir, idet den formes til en kringle. Pres kringlen flad og skær et snit ind til fyldet hele vejen rundt. Pisk den ½ spsk æg med ½ spsk vand. Pensl kringlen, drys med rørsukker og bag den midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 15020 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,5 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 49 %
Print