Fødselsdagskage

Fødselsdagskage er noget helt specielt - her forklædt som chokoladekage med blød vaniljecreme og friske jordbær.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fødselsdagskage

Fødselsdagskage er noget helt specielt - her forklædt som chokoladekage med blød vaniljecreme og friske jordbær.

Opskriften gælder for 10 personer

Chokoladebunde

  • 300 g sukker (ca. 3½ dl)
  • 125 g blødt smør i mindre stykker
  • ½ tsk groft salt
  • 2 æg
  • 300 g hvedemel (ca. 5 dl)
  • 4 spsk kakao
  • 1 tsk natron
  • 2½ dl kærnemælk
  • 1 spsk hvidvinseddike

Vaniljecreme

  • 500 g jordbær

Pynt

  • friske jordbær
  • spiselige blomster eller citronmelisseblade
  • fødselsdagsflag

Fremgangsmåde:

Chokoladebunde

Pisk sukker, smør og salt lyst og luftigt - fx med en elpisker. Pisk æggene i. Bland mel, kakao og natron sammen og rør det i æggeblandingen. Tilsæt kærnemælk og hvidvinseddike og rør dejen godt sammen. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af en springform (ca. 22 cm i diameter) - smør siderne. Fordel dejen jævnt i springformen og bag kagen midt i ovnen. Lad den køle helt af i formen på en bagerist. Tag kagen ud af formen og fjern bagepapiret. Skær evt. den rundede top af kagen. Del kagen i tre med en brødkniv, så du får tre ens, flade kagebunde.

Vaniljecreme

Flæk vaniljestængerne, skrab vaniljekornene ud og bland dem med lidt flormelis for at få vaniljekornene skilt ad. Kom det i en skål med det resterende flormelis og flødefraiche. Pisk blandingen til et fast skum og vend chokolade i. Smag til.

Skyl jordbærrene og skær dem i halve eller kvarte - alt efter størrelse. Læg chokoladebundene lagvis sammen med vaniljecreme og jordbær - afslut med ekstra jordbær. Pynt med jordbær, spiselige blomster eller citronmelisse og fødselsdagsflag.

Bagetid

Ca. 50 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tips

Anvend hindbær, brombær eller andre friske bær alt efter sæson.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 25540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,1 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 49 %
Print