Forårsruller med ost og æble

Sprøde forårsruller med blødt fyld af nudler, spinat, æbler og hvidskimmelost.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Forårsruller med ost og æble

Sprøde forårsruller med blødt fyld af nudler, spinat, æbler og hvidskimmelost.

Antal portioner

Fyld

  • 75 g tørrede risnudler
  • 200 g skyllede, friske spinatblade
  • 150 g Høng® Råhvid 39%
  • 2 uskrællede æbler i små tern
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 16 plader optøet, frossen forårsrulledej (ca. 21 x 21 cm) - eller filodej
  • 1 spsk solsikkeolie

Sursød agurkesalat med æble

  • ½ dl risvinseddike eller hvidvinseddike
  • 4 spsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 2 uskrællede æbler i halve, tynde både
  • 1 agurk i halve skiver

Tilbehør

  • 1 dl japansk sojasauce

Fremgangsmåde:

Fyld

Læg nudlerne i blød i koldt vand i ca. 20 min. Kom spinatbladene i en gryde, skru op til kraftig varme og damp spinaten, under omrøring, til den falder sammen. Kom den dampede spinat i en sigte og pres væden af. Hak evt. spinaten groft. Skær osten i små tern og vend dem sammen med æbler, spinat, salt og peber. Lad nudlerne dryppe af i en sigte, klip dem i korte stykker og vend dem i fyldet.

Læg ca. 5 spsk af fyldet midt på en plade forårsrulledej, hvor den ene spids vender mod dig selv. Fold de 3 spidser ind over fyldet. Kom et par dråber vand på den fjerde spids og rul dejen stramt om fyldet. Lav alle 16 forårsruller og læg dem på en plade med bagepapir. Pensl med olie og bag forårsrullerne midt i ovnen.

Sursød agurkesalat

Rør eddike, sukker og salt sammen i en skål. Vend æbler og agurk i dressingen og smag til.

Bagetid

Ca. 18 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,3 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 34 %
Print