Forårsruller og sur/sød sauce
45 min

Forårsruller og sur/sød sauce

Hyg jer sammen om at lave de lækreste forårsruller, der bliver bagt i ovnen.
Bedømmelse (14 vurderinger)

Min bedømmelse:

Forårsruller og sur/sød sauce

Hyg jer sammen om at lave de lækreste forårsruller, der bliver bagt i ovnen.

Antal portioner

Forårsruller - 12 stk.

  • 500 g frossen orientalsk wokblanding
  • 1 liter kogende vand
  • 2 tsk rapsolie
  • 400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 1½ tsk groft salt
  • 12 plader frossen, optøet forårsrulledej (ca. 19 x 19 cm) eller optøet filodej
  • 2 tsk rapsolie

Sur/sød sauce

Tilbehør

  • 100 g porrer
  • 240 g parboiled ris, en blanding af løse og vilde ris (ca. 3 dl)

Fremgangsmåde:

Forårsruller

Overhæld wokblandingen med kogende vand og lad den dryppe godt af i et dørslag. Lad fedtstoffet blive varmt i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at brune. Svits kødet i ca. 2 min. til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt wokblanding og salt og svits i yderligere ca. 3 min. - fyldet skal være "tørt". Læg ca. 1 dl fyld i en bunke midt på et stykke forårsrulledej, hvor den ene spids vender mod dig selv. Fold de 3 spidser ind over fyldet. Kom et par dråber vand på den fjerde spids og rul dejen stramt om fyldet. Tilbered i alt 12 forårsruller og læg dem på en plade med bagepapir. Pensl med olie. Bag forårsrullerne midt i ovnen, vend dem efter ca. 10 min. og bag dem færdige.

Sur/sød sauce

Rør eddike, sojasauce, vand og majsstivelse sammen i en lille, tykbundet gryde. Tilsæt sukker og kvark og bring saucen i kog under omrøring. Kog den ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 2 min. Smag den sur/søde sauce til og server den sammen med forårsruller, porrer og ris.

Tip

Hvis saucen er for tyk, så tilsæt lidt mere vand.

Du kan erstatte forårsrulledej med filodej, anvend samme fremgangsmåde.Når du folder forårsrullerne, så tag en plade filodej frem ad gangen. Resten opbevares under et fugtigt viskestykke for at undgå, at kanterne bliver tørre.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,9 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 19 %
Print