Forret med fiskespyd
1 timer

Forret med fiskespyd

Børn elsker spyd! Når fisk som her kommes på et spyd, kan det måske ligefrem få flere børn til at spise fisk..?!
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Forret med fiskespyd

Børn elsker spyd! Når fisk som her kommes på et spyd, kan det måske ligefrem få flere børn til at spise fisk..?!

Antal portioner
  • 8 bambusspyd - ca. 20 cm lange
  • 1 dl vilde ris
  • 3 dl vand
  • ½ tsk groft salt

Dressing

Fiskespyd

  • 400 g rødfiskefilet uden skind
  • 1 tsk groft salt
  • 1 stor citron
  • 8 optøede, frosne rå kinarejer med halevifte
  • 3 spsk smeltet smør
  • 2 tsk hakkede friske citronmelisseblade
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ¼ tsk fint salt
  • friskkværnet peber
  • 2½ liter salat revet i grove stykker, fx lollo bianco salat
  • 1 rødløg i tynde både

Tilbehør

  • 200 g landbrød

Fremgangsmåde:

Læg bambusspyddene i vand i ca. ½ time.

Kog de vilde ris efter anvisningen på emballagen.

Dressing

Rør kvarken sammen med salt og peber. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Fiskespyd

Rens og skyl fiskefileterne. Drys dem med salt og lad dem trække i ca. 10 min. Skyl saltet af fiskefileterne og tør dem. Skær fileterne i store stykker (ca. 3 x 3 cm). Skær citronen i 8 både og del dem på tværs. Sæt skiftevis fisk, citronstykker og rejer på spyddene, med lidt afstand. Læg fiskespyddene på en rist anbragt i en bradepande.

Bland fedtstoffet med citronmelisse, citronskal, salt og peber. Pensl fiskespyddene med blandingen. Anbring bradepanden ca. 10 cm under grillelementet og grill spyddene ca. 4 min. Vend spyddene, pensl med blandingen og grill ca. 2 min. mere eller til fisken er mør.

Ved serveringen

Hæld dressingen i en skål. Læg en bund af salat på portionstallerkener og anret herpå vilde ris, rødløg og fiskespyd. Server straks.

Grill

Ca. 6 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,7 g
  • Protein: 38 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 24 %
Print