Forret med røget torskerogn

Skal du lave forret til mange er denne god da den med fordel kan laves dagen før du får gæster.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Forret med røget torskerogn

Skal du lave forret til mange er denne god da den med fordel kan laves dagen før du får gæster.

Opskriften gælder for 10 personer

  • 4 blade husblas
  • 200 g røget torskerogn
  • 3½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 200 g optøede, frosne rejer
  • 2 spsk frisk, klippet purløg
  • 2 spsk friskpresset friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt:

  • rødløg i ringe
  • purløg

Tilbehør:

  • 240 g ristet mørkt rugbrød
  • smør

Fremgangsmåde:

Læg husblas i blød i koldt vand i 10 min. Tag hinderne af torskerognen og mos den med en gaffel. Pisk fløden, ikke for stiv og rør den sammen med torskerogn, rejer og purløg. Smag blandingen til med citronsaft, salt og peber. Træk husblassen op af vandet med det vand der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med lidt af torskerognsblandingen og kom den let afkølede husblas i resten af blandingen under omrøring. Hæld forretten i 10 portionsforme (a ca. 1½ dl), der er skyllet med koldt vand. Bank formene mod bordet og stil dem i køleskabet til retten er stivnet, 4-6 timer.

Ved serveringen

Stil en portionsform på hver tallerken og pynt med rødløg og purløg.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,4 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 56 %
Print

Vin match

Riesling, pinot blanc Alsace, Frankrig

God hvidvin på druerne riesling eller pinot blanc, gerne fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til laks