Forret med wontons
1 timer

Forret med wontons

Wontons stammer fra Kina. Det er små kogte, friturestegte eller bagte dejpakker med fyld.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Forret med wontons

Wontons stammer fra Kina. Det er små kogte, friturestegte eller bagte dejpakker med fyld.

Antal portioner

Dip

  • ½ spsk akaciehonning
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 25 g finthakkede peanuts
  • ¼ tsk fint salt

Kogelage

  • ½ liter vand
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • ½ tsk groft salt
  • 8 rå tigerrejer med halevifte
  • 8 rå kammuslinger, evt. i halve

Pynt

  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 limefrugt i både

Fremgangsmåde:

Hak ost og oliven groft. Bland ost, oliven og peanuts. Læg ca. 1½ tsk ostefyld på hvert stykke wontondej. Pensl kanterne med æggehvide og luk dejen om fyldet til små trekantede pakker. Pres forsigtigt kanterne sammen med en gaffel. Læg pakkerne på en plade med bagepapir. Bland olie og honning og pensl wontonpakkerne. Bag dem midt i ovnen.

Dip

Bland honning, olie, limesaft, peanuts og salt. Stil dippen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Kogelage

Bring vand tilsat limesaft og salt i kog i en sauterpande. Tilsæt rejer og muslinger og bring atter vandet i kog under låg. Tag panden af varmen og lad rejer og muslinger trække, stadig under låg, i ca. 5 min. Løft skaldyrene op af kogelagen med en hulske. Anret dem på tallerkener sammen med de lune wontons og limebåde. Server dippen i små skåle på tallerkenerne, eller i en skål ved siden af.

Tip

Fjern evt., med en lille, spids kniv, den sorte tarm fra rejerne.

Bagetid

Ca. 7 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,9 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 57 %
Print

Vin match

Xarel-lo, parelada, chardonnay, pinot noir Penedés, Spanien

Halvtør, mousserende vin fx en cava semi secco Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til rejer