Frankfurtere med 'smashed potatoes'
45 min

Frankfurtere med 'smashed potatoes'

En rigtig herreret med groft mosede kartofler med smeltet smør, honning-sennepssauce serveret til pølser.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Frankfurtere med 'smashed potatoes'

En rigtig herreret med groft mosede kartofler med smeltet smør, honning-sennepssauce serveret til pølser.

Antal portioner

Smashed potatoes

  • 1 kg kartofler
  • 50 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Honning-sennepssauce

  • 1 lille zittauerløg
  • 1 spsk smør
  • 1 dl sød fransk sennep
  • ½ dl honning
  • 1 dl vand
  • friskkværnet peber
  • 1½ tsk friskpresset citronsaft
  • 8 hjemmelavede wienerpølser fra slagteren

Tilbehør

  • 4 majskolber eller 400 g grønne bønner (evt. frosne)

Fremgangsmåde:

Smashed potatoes

Skrub kartoflerne godt og kog dem meget møre.

Honning-sennepssauce

Skær løget i meget tynde skiver. Lad smørret bruse op i en kasserolle, dæmp varmen, og lad løgringene blive bløde og ganske let gyldne i smørret, 3-5 minutter. Tilsæt honning og lad det smelte. Tilsæt sennep og vand og rør saucen igennem. Lad saucen dampe ganske stille i et par minutter. Smag til med en lille smule peber og citronsaft. Kom pølserne i en gryde med kogende vand. Skru ned til svag varme og varm pølserne - de bør ikke koge. Eller grill eller steg dem på panden efter smag og behag.

Smashed potatoes fortsat

Hæld vandet fra kartoflerne, damp dem tørre i gryden og hæld dem op på et fad. Mos dem groft direkte på fadet - stadig med skræl på. Overhæld den grove kartoffelmos med det smeltede smør og drys med salt og peber.

Server straks med pølser, honning-sennepssauce og kogte majskolber eller grønne bønner.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 14400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,8 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 46 %
Print