Frikadelle med kalkun

Kalkunfrikadellen er nem og hurtig at lave, fordi du kan nøjes med at stege en til deling!
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Frikadelle med kalkun

Kalkunfrikadellen er nem og hurtig at lave, fordi du kan nøjes med at stege en til deling!

Antal portioner
  • 300 g hakket kalkunkød
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 spsk fintrevet zittauerløg
  • 1 finthakket grøn peberfrugt
  • 1 finthakket rød peberfrugt
  • friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 1½ dl mælk
  • 50 g rasp (ca. 1 dl)
  • 25 g smør

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler
  • 400 g dampet broccoli

Fremgangsmåde:

Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Kom løg, peberfrugter, peber og æg i. Rør mælken i lidt efter lidt og derefter raspen. Lad halvdelen af smørret gyldne i en pande (ca. 21 cm i diameter). Fordel farsen i panden til én stor frikadelle. Steg den ved svag varme i ca. 10 min. Lad frikadellen glide over på et stort, fladt låg. Kom resten af smørret på frikadellen og læg panden over som låg. Vend den hurtigt rundt og steg videre i ca. 10 min., stadig ved svag varme.

Kom hvid mælkesauce og krydderier i en tykbundet gryde. Bring saucen i kog og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag saucen til. Server saucen til den store pandefrikadelle, kartofler og broccoli.

Tips

Er der rester af den store pandefrikadelle, så smager den godt på en skive rugbrød eller i en sandwich til madpakken.

Tips

Kalkunfrikadellerne kan fryses. Varm dem inden servering.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,8 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 22 %
Print