Frikadellebøffer med stegte grøntsager

En traditionel dansk servering med en lille drejning. Sprøde kartofler og stegte grøntsager fremfor den kogte version.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Frikadellebøffer med stegte grøntsager

En traditionel dansk servering med en lille drejning. Sprøde kartofler og stegte grøntsager fremfor den kogte version.

Antal portioner
  • 1 kg skrællede kartofler
  • 2 tsk rapsolie
  • 1½ tsk tørret oregano
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Frikadellebøffer

  • 200 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 150 g hakket svinekød (ca. 12% fedt)
  • 100 g mosede, kogte og kolde kartofler
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 100 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 1 æg
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 225 g rensede champignoner i hele og halve
  • 1 grøn squash i halve skiver (ca. 350 g)
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friske oreganoblade
  • groft salt

Fremgangsmåde:

Skær kartoflerne i tykke skiver og læg dem på en plade med bagepapir. Dryp olien over og drys med oregano, salt og peber. Bag kartoflerne midt i ovnen til de er gyldne - vend i dem af og til.

Frikadellebøffer

Rør de 2 slags kød sammen med de øvrige ingredienser. Stil farsen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Form 10 "bøffer" og steg dem ved jævn varme i ca. 12 min. - vend dem af og til - Tag dem op og hold dem varme.

Steg champignonerne i sauterpanden ved kraftig varme i ca. 2 min. Vend squashskiverne i og steg dem med i yderligere ca. ½ min. Tilsæt salt og peber. Smag til.

Anret de stegte kartofler sammen med "bøffer" og grøntsager. Server straks.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,5 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 26 %
Print