Frikadeller med krydderurtesauce

Hjemmelavede frikadeller med en dejlig krydderurtesauce serveret til kartofler og savojkål
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Frikadeller med krydderurtesauce

Hjemmelavede frikadeller med en dejlig krydderurtesauce serveret til kartofler og savojkål

Antal portioner
  • 400 g hakket svinekød (ca. 12% fedt)
  • 1 fintrevet zittauerløg
  • 1½ tsk groft salt
  • 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • 2 dl mælk
  • 1 æg
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør

Krydderurtesauce

  • 1 skalotteløg i meget små tern
  • 10 g smør
  • 2 dl hønsebouillon
  • 1½ tsk majsstivelse, fx maizena
  • ½ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 2 spsk hakket frisk kruspersille
  • 2 spsk klippet frisk purløg
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler
  • 600 g snittet dampet savojkål

Fremgangsmåde:

Rør kødet godt med salt og tilsæt de øvrige ingredienser. Lad farsen hvile tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg frikadellerne.

Krydderurtesauce

Lad smørret smelte ved kraftig varme i en gryde, men uden at det bruner. Svits løget i ca. ½ min. Tilsæt bouillonen. Rør maizenaen ud i fløden og tilsæt den til bouillonen. Lad saucen koge i ca. 2 min. Tilsæt persille, purløg, salt og peber og bring saucen i kog. Smag til.

Tip

Lav evt. dobbeltportion af farsen, og lav små kogte farsboller af den ene portion - så er der til boller i karry.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,7 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 29 %
Print