Frikadeller med rødkålssalat

Frikadeller med brun sauce....så er det muligt at gøre Mormor kunsten efter.
Fryseegnet
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Frikadeller med rødkålssalat

Frikadeller med brun sauce....så er det muligt at gøre Mormor kunsten efter.

Antal portioner

Frikadeller

  • 300 g hakket svinekød (ca. 12% fedt)
  • 1 tsk groft salt
  • 3 spsk fintrevet zittauerløg
  • friskkværnet peber
  • 1 æg
  • ½ dl mælk
  • 4 spsk hvedemel

Rødkålssalat

  • 3 uskrællede æbler, fx coxorange
  • 300 g meget fintsnittet rødkål
  • 4 spsk æblegelé

Frikadeller, fortsat

  • 25 g smør
  • 150 g kalvelever i skiver (uden hinder)

Brun sauce

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler

Fremgangsmåde:

Frikadeller

Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Kom løg, peber og æg i. Rør mælken i lidt efter lidt og derefter melet. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Rødkålssalat

Fjern imens kernehusene og skær æblerne i små tern. Vend rødkål, æbler og gelé sammen. Stil salaten tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Smag salaten til og anret den i en skål.

Frikadeller, fortsat

Lad imens halvdelen af fedtstoffet gyldne i en pande. Steg leverskiverne ved jævn varme, ca. 2 min. på hver side. Hak den letafkølede lever fint og vend den i farsen. Lad resten af fedtstoffet gyldne i panden. Steg 15 små frikadeller ved svag varme, ca. 10 min. på hver side (ca. 20 min. i alt). Tag frikadellerne op og hold dem varme.

Brun sauce

Kom hvid mælkesauce og krydderier i panden. Bring saucen i kog og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt kulør og smag saucen til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 29 %
Print