Frikadeller med sauce og kartofler

Frikadeller med brun sauce og kartofler er altid en sikker opskrift på et hit ved spisebordet. Frikadeller som mor lavede dem! Uhm!
Bedømmelse (59 vurderinger)

Min bedømmelse:

Frikadeller med sauce og kartofler

Frikadeller med brun sauce og kartofler er altid en sikker opskrift på et hit ved spisebordet. Frikadeller som mor lavede dem! Uhm!

Antal portioner

Frikadeller

  • 300 g hakket svinekød (ca. 12% fedt)
  • ¾ tsk groft salt
  • 1 spsk fintrevet zittauerløg
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 4 spsk hvedemel
  • friskkværnet peber

Mormors brune sauce

  • 15 g smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk eller bouillon
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • kulør

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler
  • 600 g letkogte grøntsager, fx grønne bønner eller gulerødder

Fremgangsmåde:

Frikadeller

Rør det hakkede kød med salt, til farsen er sej i ca. 1 min. Tilsæt løg og æg. Tilsæt mælken lidt efter lidt og rør til sidst mel i. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Steg frikadellerne i smør i en pande.

"Mormors" brune sauce

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt melet og pisk, til det er opsuget i smørret og opbagningen har taget lidt farve. Tilsæt væsken 1/3 ad gangen, pisk konstant. Kog saucen igennem i ca 5 min. Smag til med salt, peber og tilsæt kulør efter behag.

Server de nystegte frikadeller sammen med kartofler, grøntsager og sauce.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9910 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,5 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 27 %
Print