Frikadeller med speltkerner og frisk salat - af en rest speltkerner

Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Frikadeller med speltkerner og frisk salat - af en rest speltkerner

Antal portioner

Frikadeller

  • 300 g hakket svinekød (ca. 12% fedt)
  • 1 tsk groft salt
  • 2 dl mælk
  • 1 æg
  • 50 g havregryn (ca. 1 dl)
  • 1 tsk finthakket rød chilipeber
  • ½ tsk stødt allehånde
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • friskkværnet peber
  • 75 g Karolines Køkken® klassisk Salatost i tern
  • 50 g hakkede tørrede abrikoser
  • 100 g kogte speltkerner
  • 1 spsk koldpresset rapskimolie
  • 10 g smør

Gulerodssalat

  • 8 groftrevne gulerødder
  • 3 spsk friske basilikumblade
  • ½ mangofrugt i små tern
  • 3 spsk hvid balsamicoeddike

Hertil

  • 4 grovboller

Fremgangsmåde:

Frikadeller

Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Kom mælk, æg, havregryn, chili, allehånde, limeskal og peber i og rør det godt sammen. Smuldr osten og tilsæt den sammen med abrikoser og speltkerner. Stil farsen tildækket i køleskabet og lad den hvile i ca. ½ time.Lad olien blive varm i en pande og tilsæt smørret. Form 16 frikadeller med en spiseske og læg dem i panden. Steg frikadellerne ved jævn varme i ca. 18 min. - vend af og til. Tag frikadellerne af panden.

Gulerodssalat

Bland gulerødder, basilikum, mango og eddike sammen. Smag til og server sammen med frikadeller og grovboller.

Tips

Hvis der er noget i overskud, egner retten sig godt kold til madpakken eller som frokostret.

Server evt. også frikadellerne sammen med ovnbagte kartofler og hytteost.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11060 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 25 %
Print