Frikadellesandwich
45 min

Frikadellesandwich

Mangler du et godt alternativ til madpakken? Så prøv denne simple opskrift på en lækker frikadellesandwich!
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Frikadellesandwich

Mangler du et godt alternativ til madpakken? Så prøv denne simple opskrift på en lækker frikadellesandwich!

Antal portioner

Frikadeller med kyllingelever

  • 300 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 1½ tsk groft salt
  • 3 spsk fintrevet zittauerløg
  • 1 tsk hakkede friske rosmarinkviste
  • friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • 3 spsk rasp
  • 300 g optøede frosne kyllingelevere
  • 50 g smør

Sandwich

  • 1 franskbrød
  • 50 g blødt smør
  • 8 blade icebergsalat
  • 16 flækkede cornichoner (små salatagurker)

Pynt

  • brøndkarse

Fremgangsmåde:

Frikadeller med kyllingelever

Rør svinekødet med salt. Kom løg, rosmarin, peber og æg i. Tilsæt mælken lidt efter lidt. Rør herefter raspen i. Lad farsen hvile tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Rens og tør kyllingeleverne. Lad halvdelen af smørret gyldne i en pande og steg leverne ca. 10 min. ved jævn varme. Lad dem køle af. Hak leverne groft og bland dem i farsen. Steg frikadellerne i resten af smørret i ca. 6 min. på hver side, til de er gyldne.

Sandwich

Skær en tyk (ca. 1½ cm) skive franskbrød ¾ igennem, så den stadig hænger sammen i bunden. Skær næste skive (ca. 1½ cm tyk) helt igennem. Skær 5 skiver magen til. Åbn brødene og smør den ene inderside. Læg herpå salat, frikadeller og cornichons. Pynt med brøndkarse.

Tip

Frikadellerne er også oplagt aftensmad.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 14010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,5 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 35 %
Print