Frisk torskerogn og rodfrugt-remoulade

Frisk torskerogn og rodfrugt-remoulade

45 min
Prøv stegt frisk torskerogn til aftensmad. Det er nem aftensmad, og følger du opskriften her så er du sikker på at torskerognen bliver, som den skal være. Det er en delikatesse og torskerognen er skøn fra januar til april, hvor den har sæson.
https://www.arla.dk/opskrifter/frisk-torskerogn-og-rodfrugt-remoulade/

Sådan gør du

Torskerogn
  • Bring vand tilsat salt og eddike i kog i en gryde.
  • Læg torskerognen i det kogende vand.
  • Kog rognen ved svag varme og under låg i ca. 10 - 15 min.
  • Tag torskerognen op og lad den køle lidt af.
  • Pil hinderne af den afkølede torskerogn og skær den i skiver.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Rist torskerognsskiverne ca. 1 min. på hver side, til de er gyldne. Drys med salt.
Rodfrugt-remoulade
  • Rør imens creme fraiche med æggeblommer, ravigottesauce, estragon, salt og peber.
  • Hæld kogende vand over de 2 slags rødder, lad dem stå i ca. 3 min. og brus over med koldt vand. Lad dem dryppe af i en sigte.
  • Vend rødder, løg og agurk i den krydrede creme fraiche.
  • Stil rodfrugt-remouladen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Server den ristede, lune torskerogn sammen med rodfrugtremoulade, kogte kartofler, salat og citronbåde.
Energiindhold for hele retten:

10336 kJ / 2470 kcal

Næringsindhold pr. 100g

181 kJ / 43 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 25,2 % 2,7 g
Kulhydrat: 43,4 % 4,6 g
Fedt: 31,4 % 1,5 g
Mere inspiration

Har du torskerogn til overs, kan du bruge den i denne salat.

Torskerognssalat
15 min
Torskerognssalat
(24)
Relateret video
Sådan koger du frisk torskerogn.

Ingredienser

Torskerogn
2 liter Vand
1 dl Ufarvet lagereddike
1 spsk Groft salt
500 g Frisk torskerogn (bukser)
25 g Smør
½ tsk Groft salt
Rodfrugt-remoulade
250 g Creme fraiche 18%
2 Æggeblommer
2 spsk Ravigottesauce
½ dl Krydderurter fx. dild, persille, estragon, purløg
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 liter Kogende vand
2 Persillerødder i små tern (ca. 250 g)
2 Pastinakker i små tern (ca. 250 g)
1 Finthakket løg (ca. 50 g)
100 g Syltede agurker i små tern
Tilbehør
1 kg Kartofler - koges
100 g Feldsalat
Citroner (usprøjtede) i både