Frø- og kerneknækbrød

Frø- og kerneknækbrød

1 time
Knasende sprødt og lækkert til osten. Prøv dem i stedet for kiks.
https://www.arla.dk/opskrifter/fro--og-kerneknakbrod/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 150° - traditionel ovn.

  • Kom mandler og nødder i en foodprocessor og hak dem fint ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. - uden at det bliver "mel".
  • Vend nødder og mandler sammen med kerner, frø, fedtstof, æg og de øvrige ingredienser. Rul blandingen ud mellem 2 stykker bagepapir (ca. 30 x 30 cm) - ret evt. kanterne lidt, fjern det øverste bagepapir og skær med fx et pizzahjul - 25 små firkanter (ca. 6 x 6 cm). Træk bagepapiret over på en bageplade og bag de små frø- og kerneknækbrød midt i ovnen. Tag dem ud og lad dem køle af på en bagerist - uden bagepapir.
  • Server de afkølede knækbrød sammen med ost og sirup.
Energiindhold for hele retten:

6678 kJ / 1596 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2168 kJ / 518 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 9,1 g
Protein: 12,4 % 15,8 g
Kulhydrat: 5,3 % 6,8 g
Fedt: 82,3 % 48,2 g
Mere inspiration

Her en opskrift på et andet dejligt knækbrød - med en skøn smag og farve.

Rødbedeknækbrød
60+ min
Rødbedeknækbrød
(3)

Ingredienser

75 g Mandler
75 g Hasselnøddekerner
4 spsk Græskarkerner
2 spsk Sesamfrø
3 spsk Rapsolie
1 Sammenpisket æg
1¼ tsk Stødt kanel
¾ tsk Stødt nellike
¼ tsk Knust havsalt, fx maldon
Tilbehør
Gul ost, fx Arla® UNIKA gammel knas
Ahornsirup