Frokosttærte

Skøn tærte med fyld af gulerødder og porrer.
Bedømmelse (17 vurderinger)

Min bedømmelse:

Frokosttærte

Skøn tærte med fyld af gulerødder og porrer.

Antal portioner

Dej

  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 1 spsk friske timianblade
  • ¼ tsk fint salt
  • 100 g koldt smør
  • 1½ spsk vand

Gulerods-porrefyld

Pynt:

  • porrer i strimler

Tilbehør:

  • tynde skiver spegeskinker

Fremgangsmåde:

Dej

Bland mel, timianblade og salt i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, til den ligner revet ost. Tilsæt vand og saml hurtigt dejen. Tryk den ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Lad dejen gå halvt op ad formens side. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Forbag bunden midt i ovnen.

Gulerods-porrefyld

Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits gulerødder og porre i ca. 3 min. Rør æg og mælk sammen i en skål. Tilsæt ost, salt, peber og de svitsede grøntsager. Fordel fyldet i den forbagte bund. Bag tærten midt i ovnen. Server tærten lun eller kold.

Forbagning

Ca. 18 min. ved 200°.

Bagning

Ca. 40 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11730 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 56 %
Print