Fromage med kardemomme
60+ min

Fromage med kardemomme

Prøv denne lækre opskrift på en anderledes fromage med kardemomme. Fromagen er velsmagende og passer perfekt til de søde sukkerkogte dadler.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fromage med kardemomme

Prøv denne lækre opskrift på en anderledes fromage med kardemomme. Fromagen er velsmagende og passer perfekt til de søde sukkerkogte dadler.

Antal portioner

Sukkerkogte dadler

  • 4 spsk sukker
  • ½ dl friskpresset limesaft
  • 1 dl vand
  • 300 g friske dadler i kvarte
  • 25 g smuttede flækkede mandler

Pynt

  • fintstrimlet limeskal (usprøjtet)

Fremgangsmåde:

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk æg, sukker, limeskal og kardemomme sammen til en luftig blanding. Vend kærnemælken i. Pisk fløden til et let skum. Træk husblassen op af vandet med det vand der hænger ved. Smelt den, med 2 spsk vand, i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med ca. 1 dl af kærnemælksblandingen og rør det i resten. Vend flødeskummet i. Skyl 6 små skåle eller kopper (a ca. 2 dl) i koldt vand. Fordel fromagen heri og stil dem tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.

Sukkerkogte dadler

Bring sukker, limesaft og vand i kog i en gryde. Kog blandingen ved kraftig varme og under omrøring ca. 5 min. eller til der er ca. ½ dl sukkerlage tilbage. Vend dadler og mandler i lagen og kog dem ved svag varme og under låg ca. 2 min. eller til de er møre.

Ved serveringen

Løsn fromagerne i kanten med en kniv. Dyp formene et kort øjeblik i meget varmt vand og vend fromagerne ud på tallerkener. Pynt med lidt dadler og med limeskal. Server resten af dadlerne i en skål.

Tips

Fromagen kan tilberedes dagen før med ét blad husblas mindre. Den kan også tilberedes i en stor skål (ca. 1¼ liter).

I stedet for dadler kan man anvende 3 uskrællede, faste og modne pærer i tynde både (ca. 300 g).

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,9 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 45 %
Print

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

Let boblende, sød hvidvin fra Norditalien: moscato d'asti Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade