Frossen pizzabund
30 min

Frossen pizzabund

Lav en ordentlig portion pizzabunde til fryseren, så du hurtigt og nemt kan få hjemmelavet pizza på bordet.
Fryseegnet
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Frossen pizzabund

Lav en ordentlig portion pizzabunde til fryseren, så du hurtigt og nemt kan få hjemmelavet pizza på bordet.

Antal portioner
  • 25 g gær
  • 1¼ dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 1 spsk rapsolie
  • 200 g pizzamel (ca. 3½ dl)

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i vand. Tilsæt salt, olie og mel (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Tag den ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en rund plade (ca. 30 cm i diameter). Pak pizzabunden ind - først i alufolie og dernæst i en frysepose. Læg den indpakkede pizzabund på en bakke og stil den i fryseren. Fjern bakken når bunden er hård. Pizzabunden forbliver flad, og man kan stable flere bunde.

Optøning

Pak den frosne pizzabund ud og læg den på et stykke bagepapir på køkkenbordet i ca. 45 min.

Tip

Læg den udpakkede pizzabund på bagepapir. Lad den tø op i køleskabet i 8-10 timer. Læg den derefter på køkkenbordet i ca. 15 min. Fyld til hurtig pizza - se link.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 3700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,7 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 69 %
  • Fedt: 17 %
Print