Frugtfocaccia

Foccacia med figenpålæg og revet æble. Dejlig som en eftermiddagssnack!
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Frugtfocaccia

Foccacia med figenpålæg og revet æble. Dejlig som en eftermiddagssnack!

30 stykker pr. brød

Antal portioner
  • 50 g smør
  • 6 dl vand
  • 25 g gær
  • 2 groftrevne æbler, fx royal gala
  • 150 g grofthakket figenpålæg
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1 tsk groft salt
  • 400 g hvid hvedemel - fintformalet fuldkornshvede (ca. 7 dl)
  • 400 g hvedemel (ca. 7 dl)

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • 2 spsk sukker

Fremgangsmåde:

Lad smørret smelte i en gryde og tilsæt vandet. Blandingen skal være lillefingervarm. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og slå dejen godt sammen til den har en jævn, men våd konsistens. Kom bagepapir i ovnens bradepande og bred dejen ud heri - kom evt. lidt vand på hænderne. Dejen skal ikke være tykkere end ca. 1 cm. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.

Pensl med æg og drys med sukker. Bag brødet midt i ovnen og lad det køle af på en bagerist.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 17080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 64,6 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 75 %
  • Fedt: 15 %
Print