Frugtsalat med råcreme
Bedømmelse (10)

Min bedømmelse:

Frugtsalat med råcreme

Råcremen her er skøn og luftig , og du kan selvfølgelig servere den sammen med mange andre frugter.

Antal portioner

Frugtsalat

  • skræl af ½ citroner
  • 1 dl vand
  • 3 spsk sukker
  • 1 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 3 kardemommekapsler
  • 2 dl sød hvidvin
  • 200 g udstenede, halve blå vindruer
  • 2 skrællede søde pærer i både (300 g)

Råcreme

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 spsk sukker
  • 1 12 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%

Pynt

  • friske citronmelisseblade

Frugtsalat

Skræl den gule skal af citronen med en kartoffelskræller. Bland vand sammen med sukker, kanel, kardemomme og citronskal i en gryde og giv det et opkog. Si lagen og tilsæt hvidvin. Lad lagen køle af og hæld den over en blanding af vindruer og pærebåde. Lad salaten trække tildækket og koldt i ca. 3 timer. Tilbered råcremen lige inden serveringen.

Råcreme

Pisk æggeblommer og sukker til en luftig "æggesnaps". Pisk fløden stiv og vend den i "æggesnapsen".

Anret frugtsalaten i portionsskåle eller portionsglas med lidt råcreme på toppen. Pynt med citronmelisseblade og server resten af råcremen til.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 5810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,5 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 46 %
  • Alkohol: 10 %

Tilberedningstid: 60+ min