Frugtsuppe med bær og kardemommecreme

En dejlig frisk sommerdessert med bær og krydret kardemomme strejf
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Frugtsuppe med bær og kardemommecreme

En dejlig frisk sommerdessert med bær og krydret kardemomme strejf

Opskriften gælder for 10 personer

  • 1 liter æblejuice
  • 200 g sukker (ca. 2¼ dl)
  • 1 vaniljestang - flækket
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 250 g friske hindbær
  • 250 g friske blåbær
  • 3 nektariner i tynde både

Kardemommecreme

Pynt

  • honningristede solsikkekerner

Fremgangsmåde:

Bring juice, sukker og vanilje i kog i en gryde. Kog blandingen til der er ca. ½ liter tilbage. Tag gryden af varmen og tilsæt citronsaft. Lad lagen køle lidt af. Kom bær og nektariner i frugtsuppen og stil den tildækket i køleskabet i mindst 2 timer eller til den er iskold.

Kardemommecreme

Knus kardemommefrøene groft i en morter og bland dem med cremefraiche og honning. Smag til.

Ved serveringen

Anret frugtsuppen i små skåle. Kom kardemommecremen på toppen og pynt med solsikkekerner.

Tip

Cremen egner sig også til lune frugttærter eller som dip til frisk eller syltet frugt.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,1 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 34 %
Print