Frugttræstubbe

Lækkert frugtslik, hvor børnene kan hjælpe til med at rulle og skære.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Frugttræstubbe

Lækkert frugtslik, hvor børnene kan hjælpe til med at rulle og skære.

3 stk. pr. person

Opskriften gælder for 10 personer

  • 60 g solsikkekerner (ca. 1 dl)
  • 200 g usvovlede tørrede abrikoser (ca. 3 dl)
  • 100 g mysli med frugt (ca. 2 dl)
  • 50 g smør
  • 1 spsk vand

Pynt

  • 1 dl kokosmel

Fremgangsmåde:

Rist solsikkekernerne i en tør pande ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og rist i yderligere ca. 2 min., stadig under omrøring - eller til de er gyldne.

Kom abrikoser, solsikkekerner, mysli, smør og vand i en foodprocessor og kør det ved hurtigste hastighed i ca. 1½ min - eller til en jævn masse. Form 4 stænger (ca. 2 cm i diameter). Rul dem i kokos og lad dem hvile tildækkede i køleskabet i ca. 1 time. Skær stængerne i stykker af 1½ - 2 cm. Opbevar frugttræstubbene i lukket emballage på køl.

Tip

Der er stor forskel på tørrede abrikoser. I denne opskrift har vi anvendt usvovlede økologiske. De er brune i farven og har en mildere smag og er mere bløde. Svovlede abrikoser er mere gulorange og er lidt mere syrlige i smagen.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,6 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 47 %
Print