Fyldt kalkuncuvette og tomat-chokoladesalsa
60+ min

Fyldt kalkuncuvette og tomat-chokoladesalsa

Chokolade og salsa - så kan det kun blive en god aften.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fyldt kalkuncuvette og tomat-chokoladesalsa

Chokolade og salsa - så kan det kun blive en god aften.

Antal portioner
  • 1 kalkuncuvette (ca. 500 g)
  • 1 tsk groft salt
  • 200 g Buko® Pikant
  • 2 røde peberfrugter i tynde strimler
  • friskkværnet peber

Tomat-chokoladesalsa

  • 500 g blommetomater i små tern
  • ½ tsk groft salt
  • ¼ finthakket rødløg
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 1 tsk stødt koriander
  • ½ tsk rørsukker
  • 10 g hakket mørk chokolade (ca. 70% kakao)
  • friske korianderblade

Tilbehør

  • 320 g basmatiris
  • 2 kogte eller grillede majskolber

Fremgangsmåde:

Læg cuvetten med skindsiden nedad på et spækbræt. Drys med halvdelen af saltet og fordel osten jævnt på kødet. Rul kalkuncuvetten sammen og snør den med kødsnor eller luk den med kødnåle. Læg kødet i et ovnfast fad (ca. 40 x 40cm). Fordel peberfrugterne omkring kødet og drys med resten af saltet. Steg kødet midt i ovnen. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur, den skal være ca. 75°.

Tomat-chokoladesalsa

Kom tomaterne i en sigte og drys med salt. Lad dem dryppe af i mindst 15 min. Bland tomater, løg, eddike og sukker. Stil tomatsalsaen tildækket i køleskabet indtil serveringen. Drys salsaen med chokolade og hakkede korianderblade lige inden serveringen.

Ved serveringen

Anret kødet i skiver og drys det med korianderblade. Server straks sammen med tomat-chokoladesalsa, ris og kogte majs.

Stegetid

Ca. 1 time og 20 min. ved 175° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10960 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,4 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 23 %
Print