Fyldt lammefilet med stuvede svampe og ost

Smagfuld anretning med blandede svampe, blød ost - serveres med kogte kartofler.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fyldt lammefilet med stuvede svampe og ost

Smagfuld anretning med blandede svampe, blød ost - serveres med kogte kartofler.

Antal portioner

Fyldt lammefilet

  • 2 spsk rapsolie
  • 150 g rensede friske spinatblade
  • 1 lammefilet
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g Castello® økologisk brie

Stuvede svampe

  • 10 g smør
  • 4 bananskalotteløg i kvarte
  • 100 g blandede svampe i mindre stykker
  • 2 dl vand
  • 1 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
  • 1 spsk ribsgelé
  • 50 Castello® økologisk brie uden skorpe
  • 1 tsk groft salt
  • 1 spsk lys saucejævner
  • 200 g skyllede sukkerærter

Tilbehør

  • 1 kg kogte, pillede aspargeskartofler

Fremgangsmåde:

Lad halvdelen af fedtstoffet blive godt varm i en pande og svits spinaten i ca. 1 min. Kom spinaten i en sigte og tryk den fri for væde. Lav et dybt snit på langs i lammefileten og drys den med salt og peber. Skær osten i mindre stykker og fyld den i kødet sammen med spinat. Bind kødet sammen med kødsnor - stramt. Lad resten af fedtstoffet blive godt varmt og brun kødet ca. 1 min. på begge sider. Lad kødet stege færdigt ved jævn varme i 8-10 min. - vend af og til. Gem den ost, der smelter ud på panden, til pynt.

Stuvede svampe

Lad fedtstoffet blive varmt i en pande. Steg løg og svampe ved jævn varme i ca. 3 min. eller til de begynder at gyldne. Tilsæt vand, fløde, ribsgelé, ost, salt og peber og kog blandingen i ca. 3 min. Tag stuvningen af varmen og tilsæt saucejævner under omrøring. Kom sukkerærterne i og kog stuvningen i ca. 1 min.

Ved serveringen

Fjern snoren fra kødet og skær det i tynde skiver. Anret på tallerkener sammen med de stuvede svampe og aspargeskartofler.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,4 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 37 %
Print

Vin match

Cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, petit verdot Bordeaux, Frankrig

Mellemfyldig rødvin, gerne med nogle år på bagen fx en medoc fra Bordeaux Kilde: Martin Nordkvist

Om vin til lam