Fyldte hvidkålspakker med råkost og kaperssauce

Fyldte hvidkålspakker med råkost og kaperssauce

60+ min
Sæt tænderne i moderne mormormad! Fyldt hvidkål er nemlig en skøn klassisk ret, du her får i en opdateret version med masser af smag i farsen og en sprød råkostsalat og kaperssauce som tilbehør.
https://www.arla.dk/opskrifter/fyldte-hvidkalspakker-med-rakost-og-kaperssauce/

Sådan gør du

  • Tag 8 af de yderste blade af hvidkålen og vask dem.
  • Bring ca. 2 liter vand i kog i en stor gryde og kog bladene i ca. 4 min.
  • Tag dem op og dup dem tørre.
Fyldte hvidkålspakker
  • Rør det hakkede kød med salt og peber. Vend æg, mel og dernæst mælk i. Tilsæt de øvrige ingredienser og vend farsen godt sammen.
  • Del farsen i 8 portioner og rul dem ind i de kogte hvidkålsblade.
  • Læg dem i et ovnfast fad med lukningen nedad og bag dem midt i ovnen ca. 40 min. ved 200° - traditionel ovn.
Råkost
  • Bland hvidkål, gulerødder og de øvrige ingredienser sammen.
  • Stil råkosten tildækket indtil serveringen.
Kaperssauce
  • Bring saucen i kog i en tykbundet gryde under omrøring.
  • Tilsæt kapers og server saucen til hvidkålspakker, kartofler og råkost.
  • Pynt med persille.
Energiindhold for hele retten:

9584 kJ / 2291 kcal

Næringsindhold pr. 100g

330 kJ / 79 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 25,2 % 4,9 g
Kulhydrat: 45,2 % 8,8 g
Fedt: 29,6 % 2,6 g
Mere inspiration

En herlig klassiker med hakket kød og brun sovs.

Forloren hare
60+ min
Forloren hare
(558)
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

8 Blade hvidkål (ca. 250 g)
Fyldte hvidkålspakker
400 g Hakket grise- og kalvekød (ca. 6% fedt)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 Æg
2 spsk Hvedemel
1 dl Mælk
75 g Finthakkede soltørrede tomater
1 Finthakket rødløg (ca. 75 g)
4 Små knuste fed hvidløg
1 dl Finthakket bredbladet persille
2 spsk Grofthakkede kapers
Råkost
200 g Fintstrimlet hvidkål
4 Groftrevne gulerødder (ca. 200 g)
1 Finthakket rødløg (ca. 75 g)
25 g Finthakkede soltørrede tomater
1 dl Finthakket bredbladet persille
1 spsk Koldpresset rapsolie
Kaperssauce
½ liter Mælkesauce
4 spsk Kapers
Tilbehør
800 g Kartofler - kogte
Pynt
Bredbladet persille