Garam masala snegle
60+ min

Garam masala snegle

Garam masala er et indisk blandingskrydderi af bl.a. sort peber, korianderfrø, spidskommen, kanel, muskat og nellike.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Garam masala snegle

Garam masala er et indisk blandingskrydderi af bl.a. sort peber, korianderfrø, spidskommen, kanel, muskat og nellike.

12 stykker pr. portion

Antal portioner
  • 50 g smør
  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 2½ spsk lys muscovadosukker
  • ¾ tsk groft salt
  • 350 g hvid hvedemel - fintformalet fuldkornshvede (ca. 6 dl)

Garam masala frugt

  • 2 skrællede æbler i tern
  • 60 g lys muscovadosukker (ca. 1 dl)
  • 50 g smør
  • 50 g soltørrede abrikoser
  • 50 g rosiner
  • 1 tsk garam masala
  • 2 spsk lys muscovadosukker
  • 2 tsk vand
  • 1 tsk garam masala

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Garam masala frugt

Kom æbletern, sukker, smør, abrikoser, rosiner og garam masala i en foodprocessor og hak det til en ensartet blanding.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen til en aflang plade (ca. 30 x 48 cm) og fordel fyldet herpå - lad ca. 4 cm være fri foroven. Rul dejen sammen på den lange led, som til roulade og skær den i 12 skiver (a ca. 4 cm). Læg sneglene på en plade med bagepapir - bøj den yderste dejende ind under hver snegl og tryk dem lidt flade. Lad sneglene efterhæve tildækket i ca. ½ time.

Bland sukker, vand og garam masala. Pensl sneglene med blandingen og bag dem midt i ovnen. Server sneglene lune.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 55,1 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 32 %
Print