Glaserede kartofler og rodfrugter

Glaserede kartofler og rodfrugter

60+ min
Alternativ til de brunede kartofler
https://www.arla.dk/opskrifter/glaserede-kartofler-og-rodfrugter/

Sådan gør du

  • Kog æbleeddike og sukker til sukkeret smelter. Lad smørret smelte heri.
  • Skær kartofler og rodfrugter i både. Vend dem i eddikeblandingen og kom dem i et ovnfast fad.
  • Bag grøntsagerne midt i ovnen ca. 35 min. ved 200°, og vend godt rundt efter halvdelen af tiden.
  • Vend persille, hvidløg, citronskal, salt og peber sammen med de bagte grøntsager.

Udvand rødbederne, ved at lægge dem i vand og skifte vandet indtil vandet ikke længere bliver farvet af rødbederne. På den måde farver rødbederne ikke hele retten.

Retten kan evt. serveres med en wasabicreme. Pisk 2 dl Arla Karolines Køkken® Cremefraiche 38% sammen med 1 spsk wasabipulver. Tilsæt salt og peber og smag til.

Energiindhold for hele retten:

6374 kJ / 1523 kcal

Næringsindhold pr. 100g

353 kJ / 84 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 6,3 % 1,3 g
Kulhydrat: 80,1 % 16,6 g
Fedt: 13,6 % 1,3 g
Mere inspiration

De glaserede kartofler og rodfrugter kan serveres hertil.

Culottesteg
1 time
Culottesteg
(58)

Ingredienser

1 dl Æbleeddike
100 g Sukker (ca. 1¼ dl)
25 g Smør
700 g Skrællede kartofler
3 Skrællede rødbeder (ca. 350 g)
2 Skrællede persillerødder (ca. 250 g)
4 Skrællede gulerødder (ca. 250 g)
1 dl Finthakket bredbladet persille
2 Små finthakkede fed hvidløg
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ Spsk havsalt
Friskkværnet peber