Græskarsuppe med kardemomme og appelsin
45 min

Græskarsuppe med kardemomme og appelsin

Græskarsuppe med kardemomme og appelsin er en dejlig ret med inspiration fra USA. Glæd dig til at nyde denne lækre og varmende suppe.
Fryseegnet
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Græskarsuppe med kardemomme og appelsin

Græskarsuppe med kardemomme og appelsin er en dejlig ret med inspiration fra USA. Glæd dig til at nyde denne lækre og varmende suppe.

Antal portioner
  • 1 lille græskar
  • 8 grønne kardemommekapsler - frøene herfra
  • 10 g smør
  • 6 skrællede kartofler i tern (ca. 250 g)
  • 1 liter hønsebouillon
  • 3 stykker appelsinskal (usprøjtet) (ca. 3 x 6 cm)

Pynt

  • purløg

Tilbehør

  • 240 g groft brød

For at have et helt aftensmåltid kan du servere

Fremgangsmåde:

Halver græskarret og fjern kernerne. Skær græskarret i store både og skræl dem (skær ikke for tæt på skrællen - ca. 250 g græskarkød). Skær græskarret i mindre stykker. Knus kardemommefrøene - evt. i en morter. Smelt smørret i en stor tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits græskar og kartofler i ca. 1 min. Tilsæt bouillon, appelsinskal og de knuste kardemommefrø. Bring blandingen i kog og kog den ved svag varme og under låg ca. 15 min. eller til grøntsagerne er møre. Fjern appelsinskallerne. Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. eller til suppen er glat. Hæld den tilbage i gryden.

Bland yoghurt med 1 dl af suppen og rør derefter blandingen i suppen sammen med appelsinsaft, salt og peber. Bring atter suppen til kogepunktet under omrøring - suppen må ikke koge. Smag suppen til.

Kom græskarsuppen i en varm skål og server den straks sammen med iskold fraiche og purløg.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7880 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,6 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 26 %
Print

Vin match

Muscat Alsace, Frankrig

Tør hvidvin på muscat-druen, der i sig selv har aromaer, der minder om appelsin. Prøv en muscat fra Alsace. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til and