Gratinerede østers med strimlet grønt
45 min

Gratinerede østers med strimlet grønt

Skøn og enkel skaldyrsforret med lakserogn og frisk dild.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Gratinerede østers med strimlet grønt

Skøn og enkel skaldyrsforret med lakserogn og frisk dild.

Antal portioner

Ostesauce

Strimlet grønt

  • 1 porre i tynde strimler
  • 1 gulerod i tynde strimler
  • 12 friske østers

Ristet toast

  • 4 skiver sandwichbrød uden skorpe
  • 50 g lakserogn
  • 12 dildkviste

Fremgangsmåde:

Ostesauce

Kom fløde og mælk i en tykbundet gryde og kog det ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Tag gryden af varmen og tilsæt ost, salt og peber. Blend med en stavblender til ostesaucen er helt glat. Pisk æggeblommen sammen og pisk 3 spsk. af saucen i. Hæld æggeblandingen tilbage i ostesaucen under omrøring. Stil saucen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.

Strimlet grønt

Læg porre- og gulerodsstrimler i en skål. Hæld kogende vand over og lad grøntsagerne stå i ca. 1 min. Kom grøntsagerne i en sigte og brus dem over med iskoldt vand.

Luk de 12 østers op med en østerskniv - vær forsigtig så der ikke kommer stykker fra skallerne ned i østersene. Hvis det sker, så skyl dem forsigtigt under koldt vand. Lugt til de åbnede østers og kasser dem, hvis de ikke lugter af frisk hav. Hæld det vand der er i østersene ud og stil dem i en bradepande. Hvis de er svære at få til at stå lige, så drys lidt groft salt i bunden af bradepanden. Fordel grøntsagerne i østersene. Læg 1 spsk. sauce over hver østers og grill dem næstøverst i ovnen.

Ristet toast

Skær hver skive sandwichbrød i 4 trekanter og rist dem gyldne på en brødrister. Eller grill dem i ovnen, når de gratinerede østers er færdige.

Ved serveringen

Fordel de lune gratinerede østers på tallerkener - 3 østers til hver og pynt med lakserogn og dild. Server ristet toast til.

Grill

Ca. 3 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,9 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 21 %
  • Fedt: 64 %
Print

Vin match

Riesling Pfalz, Tyskland

Tør hvidvin på riesling-druen fx fra Alsace eller en "trocken" fra Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til østers